Bułeczki z jagodami - Jagodzianki

Bułeczki z jagodami - Jagodzianki

Składniki:

500g mąka orkiszowa jasna

250g woda

15g drożdże

50g cukier

2 jajka

50g masła

Z całej wody, połowy mąki, cukru i drożdży przygotowujemy zaczyn, odstawiamy na około godzinę. Następnie dodając resztę składników (oprócz masła) ciasto. gdy już zacznie się zarabiać - dodajemy roztopione i wystudzone masło.  Po wyrobieniu odkładamy pod przykryciem na ok. 15 minut, następnie wałkujemy płat ciasta i dzielimy na kwadraty żądanej wielkości.

Następnie wykładamy borówki/jagody/maliny - zamykamy je w środku formując kulę. Odkładamy na posmarowaną tłuszczem blachę łączeniem do dołu do wyrośniecia. Gdy troszkę podrosną - smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemu ok 15 minut w 180 st.

Smacznego!

Napisz komentarz

Odpowiedz

Nazwa:
E-mail: nie publikowany
Komentarz:
Przepisz kod:

Kategorie

Najczęściej kupowane

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies (czytaj więcej). Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Informacja

Producenci

Brak producentów

Kontakt

Zamówienia przyjmujemy również
telefonicznie,od poniedziałku do piątku
od 8 - 20 pod numerami telefonu:
 
+48 609 151 302
 
oraz pod adresem
 
biuro@e-maka.pl

Numer rachunku bankowego dla płatności przelewem:
62 8642 1041 2006 4009 7936 0001
PBS Bank o/Miejsce Piastowe

Nowe produkty

Dostawcy

Brak dostawców

Tagi

Ostatnio dane przepisy