-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Kategorie
- Ziarna - Swojska Piwniczka
- Przyprawy - Swojska Piwniczka
- Kasze, Ryż - Swojska Piwniczka
- Bakalie - Swojska Piwniczka
- Cukry i słodziki - Swojska Piwniczka
- Suplementy Diety - Swojska Piwniczka
- Dodatki do Żywności - Swojska Piwniczka
- Oleje - Swojska Piwniczka
- Mąki - Swojska Piwniczka
- Płatki, Mussli - Swojska Piwniczka
- Inne - Swojska Piwniczka
- Strączkowe - Swojska Piwniczka
- Zioła, Susze ziołowe, Herbaty - Swojska Piwniczka
- Kosmetyki - Swojska Piwniczka
- Dodatki do Żywnośći - Swojska Piwniczka
- Masło Orzechowe - Swojska Piwniczka
- Cukry i słodziki
- O Nas
- Nowości
- Bestsellery
- Blog
- Kontakt
- Oferta Hurtowa
- DROPSHIPPING
-
-
-
Kategorie
- Ziarna - Swojska Piwniczka
- Przyprawy - Swojska Piwniczka
- Kasze, Ryż - Swojska Piwniczka
- Bakalie - Swojska Piwniczka
- Cukry i słodziki - Swojska Piwniczka
- Suplementy Diety - Swojska Piwniczka
- Dodatki do Żywności - Swojska Piwniczka
- Oleje - Swojska Piwniczka
- Mąki - Swojska Piwniczka
- Płatki, Mussli - Swojska Piwniczka
- Inne - Swojska Piwniczka
- Strączkowe - Swojska Piwniczka
- Zioła, Susze ziołowe, Herbaty - Swojska Piwniczka
- Kosmetyki - Swojska Piwniczka
- Dodatki do Żywnośći - Swojska Piwniczka
- Masło Orzechowe - Swojska Piwniczka
- Cukry i słodziki
- O Nas
- Nowości
- Bestsellery
- Blog
- Kontakt
- Oferta Hurtowa
- DROPSHIPPING
-
- Kategorie
-
Pasta sezamowa TARGROCH 500 g
Znana jest jako tahina, tahini, masło sezamowe lub pasta sezamowa. To jeden z najbardziej rozpoznawalnych składników kuchni Dalekiego i Bliskiego wschodu. Charakteryzuje się intensywnym aromatem z wyczuwalną nutą orzechową. Stanowi nieodłączny składnik pochodzącej z Egiptu lub Libanu, a znanej na całym świecie, pasty z ciecierzycy - hummusu.
Wpisz swój e-mail |
Opinie |
brak ocen
(Dodaj)
|
||||||
Wysyłka w ciągu | 3 dni | ||||||
Cena przesyłki |
15
|
||||||
Dostępność | Brak towaru 0 szt. | ||||||
Waga | 0.5 kg |
Kod kreskowy | 5903229007421 |
EAN | 5903229007421 |
Zostaw telefon |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
Tahini - co to jest?
Jej oryginalna nazwa wywodzi się z języka arabskiego i zdradza niewiele na temat zawartości. Podpowiedzią jest za to inne spopularyzowane określenie na tahinę - masło sezamowe. Produkt ten powstaje poprzez zmielenie (lub ucieranie) najczęściej delikatnie podprażonych nasion sezamu indyjskiego, a jego konsystencja pasty przypomina nieco masło orzechowe.
Ziarna sezamu są w polskiej kuchni nadal wykorzystywane okazjonalnie - głównie jako dodatek do dań orientalnych. Kojarzą się przede wszystkim z kalorycznymi słodyczami - sezamkami i chałwą. Tymczasem jest to jeden z najbardziej odżywczych składników, bogaty w witaminy i minerały, białko, błonnik oraz wapń o znakomitej przyswajalności.