Mąka orkiszowa graham T1850

świeży

24.99 złbrutto

  • Currently 5.00/5

Ocena: 5.0/5 (1 ocena)

Dzięki niewielkiemu przetworzeniu zawiera całe bogactwo ziarna orkiszu- zarówno wnętrza jak i otręby. Wyśmienita przede wszystkim jako baza do  chleba orkiszowego ciemnego ale także w różnych razowych potrawach - np. w razowym makaronie. Możesz ją dodawać do wszystkiego co pieczesz, lecz uważaj, gdyż mąka ta mimo wyższej zawartości glutenu w orkiszu niż w pszennej mące powoduje że ciasta wydają się luźne i na pierwszy rzut oka chciało by się dosypać więcej mąki – lecz nie ma takiej potrzeby - w miarę wyrabiania ciasto nabierze doskonałych właściwości. Idealna temperatura ciasta sporządzanego z tej mąki to 27 – 28 st. C.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

4 innych produktów w tej samej kategorii: