Mąka migdałowa 200g

świeży

19.99 złbrutto

  • Currently 5.00/5

Ocena: 5.0/5 (1 ocena)

-Mąka migdałowa to produkt otrzymywany poprzez zmielenie migdałów. Tak jak one same, jest bogata w witaminę E, znaną z silnie przeciwutleniającego działania na nasz organizm. Likwiduje ona wolne rodniki, których nadmiar może prowadzić do zaburzeń nowotworowych. Oprócz witaminy E, migdały posiadają w swoim składzie potas, magnez, fosfor, cynk, żelazo, niacynę, ryboflawinę.

Mąka migdałowa ma niski indeks glikemiczny, dlatego jest bezpieczna dla osób z cukrzycą. Nie powoduje nagłego podniesienia się poziomu cukru we krwi.

Jest polecana w kuchni jako dodatek do innej mąki wykorzystywanej do wypiekania domowych ciastek, którym nadaje niepowtarzalnego smaku. Można ją wykorzystać także do robienia tortów, i to zarówno do pieczenia blatów jak i do dekoracji, ponieważ dobrze prezentuje się jako posypka.

Skład:

mąka migdałowa

Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, sezamu oraz soi.

Kraj pochodzenia: USA

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

14 innych produktów w tej samej kategorii: