• Kategorie
  • Ziarno pszenica samopsza BIO PROBIO 500g

Brak towaru
12.18
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Brak towaru
Waga 0.5 kg
Zostaw telefon

To najstarszy udomowiony gatunek pszenicy, uprawiany przez ludzi w późnej epoce kamiennej. Zachował kompozycję przyjazną człowiekowi. Nasz organizm przyzwyczaił się do trawienia tych starożytnych, nierafinowanych upraw przez wiele tysięcy lat i potrafi doskonale je wykorzystać. Różni się od nowoczesnej pszenicy hodowlanej tym, że ma mniejszą ilość i strukturę glutenu oraz jest bardziej odżywcza.
W porównaniu z pszenicą ziarno jest bardziej miękkie i ma smak słodko-orzechowy.

Możesz cieszyć się gotowanym ziarnem w sałatce, w luksusowej włoskiej zupie minestrone lub jako część risotto. Do past i puddingów można dodawać gotowane ziarno, całe lub mielone.
Możesz również przetworzyć pojedyncze ziarno przez zmielenie - na mąkę lub kaszę manną.

Następnie użyj mąki z naszej pszenicy w proporcji 1: 2 razem z innymi mąkami - aby zwiększyć wartość odżywczą wypieków - i zagwarantować dobry wynik.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.