• Kategorie
  • Pszenica ozima ziarno BIO PROBIO 1 kg

Pszenica to zboża bogate w błonnik i białko (zwłaszcza gluten). To z góry determinuje jej świetne właściwości wypiekowe - gluten wpływa na zakwaszenie ciasta, elastyczność i dodaje puszystości wypiekom.

Brak towaru
9.72
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Brak towaru
Waga 1 kg
Zostaw telefon

Ziarno pszenicy można przetworzyć przez domowe mielenie na mąkę lub można je wykiełkować i wzbogacić dietę w składniki odżywcze i siłę z kiełków. Spróbuj także domowego zboża jako przystawki.
Nasza pszenica jest uprawiana w rolnictwie ekologicznym, bez chemii, bez ingerencji w naturalny ekosystem. Chronimy otaczającą nas przyrodę i nasze zdrowie. 

W naszym PROBIO przetwarzamy zboża od ziarna do produktu końcowego (mąka, kasza manna, kasze, ...). Nasza technologia pozwala nam zbierać ziarno niemal „bezpośrednio z pola" i przetwarzamy je od początku - czyszczenie, suszenie, mielenie, pakowanie. Delikatnie suszymy ciepłym powietrzem, a produkt końcowy zachowuje swoje wartości odżywcze.

Składniki:
100% pszenicy ozimej BIO

Średnie wartości odżywcze w 100 g
Energia:
1470 kJ / 349 kcal
Tłuszcze:
2,9 g
w tym kwasy nasycone beztłuszczowe:
0,35 g
Węglowodany:
59,9 g
w tym cukry:
6,8 g
Błonnik:
14,7 g
Białka:
13,4 g
Sól:
0 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.