-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Kategorie
- Ziarna - Swojska Piwniczka
- Przyprawy - Swojska Piwniczka
- Kasze, Ryż - Swojska Piwniczka
- Bakalie - Swojska Piwniczka
- Cukry i słodziki - Swojska Piwniczka
- Suplementy Diety - Swojska Piwniczka
- Dodatki do Żywności - Swojska Piwniczka
- Oleje - Swojska Piwniczka
- Mąki - Swojska Piwniczka
- Płatki, Mussli - Swojska Piwniczka
- Inne - Swojska Piwniczka
- Strączkowe - Swojska Piwniczka
- Zioła, Susze ziołowe, Herbaty - Swojska Piwniczka
- Kosmetyki - Swojska Piwniczka
- Dodatki do Żywnośći - Swojska Piwniczka
- Masło Orzechowe - Swojska Piwniczka
- Cukry i słodziki
- O Nas
- Nowości
- Bestsellery
- Blog
- Kontakt
- Oferta Hurtowa
- DROPSHIPPING
-
-
-
Kategorie
- Ziarna - Swojska Piwniczka
- Przyprawy - Swojska Piwniczka
- Kasze, Ryż - Swojska Piwniczka
- Bakalie - Swojska Piwniczka
- Cukry i słodziki - Swojska Piwniczka
- Suplementy Diety - Swojska Piwniczka
- Dodatki do Żywności - Swojska Piwniczka
- Oleje - Swojska Piwniczka
- Mąki - Swojska Piwniczka
- Płatki, Mussli - Swojska Piwniczka
- Inne - Swojska Piwniczka
- Strączkowe - Swojska Piwniczka
- Zioła, Susze ziołowe, Herbaty - Swojska Piwniczka
- Kosmetyki - Swojska Piwniczka
- Dodatki do Żywnośći - Swojska Piwniczka
- Masło Orzechowe - Swojska Piwniczka
- Cukry i słodziki
- O Nas
- Nowości
- Bestsellery
- Blog
- Kontakt
- Oferta Hurtowa
- DROPSHIPPING
-
- Kategorie
-
Mąka kokosowa TARGROCH 1000 g
Kokosy to wyjątkowe orzechy - nie tylko ze względu na pokaźny rozmiar, ale także dlatego, że z wielu różnych części palmy kokosowej nic się nie marnuje. W ten sposób wśród produktów kokosowych wyróżniamy mleko, wodę, olej, wiórki, a także cukier i mąkę. Czym różni się ona od mąk zbożowych i jak wykorzystać ją w kuchni?
Wpisz swój e-mail |
Opinie |
brak ocen
(Dodaj)
|
||||||
Wysyłka w ciągu | 3 dni | ||||||
Cena przesyłki |
15
|
||||||
Dostępność | Brak towaru 0 szt. | ||||||
Waga | 1 kg |
Kod kreskowy | 5903229003539 |
EAN | 5903229003539 |
Zostaw telefon |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
Do czego dodać mąkę z kokosa?
Przed pierwszym wykorzystaniem mąki kokosowej należy wiedzieć, jak obchodzić się z tym produktem. W związku z tym, że można spożywać ją na surowo, najłatwiej dodać łyżkę lub dwie do owocowego koktajlu lub owsianki. Innym sposobem jest spróbowanie wypieków z dodatkiem mąki z kokosa. Ze względu na silne właściwości zagęszczające i większy ciężar, nie sprawdzi się ona jako samodzielny substytut mąki pszennej. Dotyczy to zwłaszcza ciast, które wymagają wyrośnięcia. Najlepszą metodą jest wymieszanie kilku rodzajów mąk, tak by mąka kokosowa stanowiła około 15% całości. Takie proporcje pozwolą na swobodne wyrośnięcie ciasta, a dodatkowo obniżą indeks glikemiczny wypieku i wzmocnią smak. Do czego jeszcze można zastosować mąkę kokosową? Chociażby do zdrowych kulek mocy, chlebków bananowych, panierek, deserów na ciepło i zimno, mlecznych shaków oraz ciasta na słodkie pierogi i naleśniki.