• Kategorie
  • Mąka gryczana TARGROCH 1000 g

Mąka gryczana (tatarczana) jest ciemną mąką uzyskiwaną przez zmielenie ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalony smak.

Brak towaru
18.45
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Brak towaru
Waga 1 kg
Zostaw telefon

Mąkę gryczaną używa się właściwie wszędzie tam, gdzie używa się mąkę pszenną: ciasta, naleśniki, makarony. Należy pamiętać, aby mieszać mąkę gryczaną z mąką pszenną, ponieważ produkty na bazie samej mąki gryczanej są bardzo kruche i łatwo się rozpadają. Mąka ta używana jest dla wzmocnienia smaku wypieków i makaronu. Mąka gryczana stosowana w wypiekach zdecydowanie podnosi wartość odżywczą produktu a także zwiększa wchłanianie wody przez mąkę.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.