• Kategorie
  • Mąka Żytnia Pytlowa 720 Bieszczadzka 5kg

Mąka żytnia 720 jest idealna do wypieku tradycyjnego chleba. Tradycyjna nawa tej mąki to mąka pytlowa.

Brak towaru
26.45
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Brak towaru
Waga 5 kg
Zostaw telefon

W małym młynie w Bieszczadach mielimy żyto i nie dodajemy konserwantów ani polepszaczy.
Naszą naturalną i niestandaryzowaną mąkę dostarczamy prosto do Twojej kuchni.

Mąka żytnia typ 720 jest idealna do wypieku tradycyjnego chleba.
Jest podstawą do przygotowywania zaczynów na chleb, zakwasu, żurku. Ziarno żyta dzięki zdolności fermentacyjnej, wytwarzania kwasu mlekowego daje nam niesamowity, „chlebowy" aromat.

W dziale z recepturami znajdziesz prosty przepis na Twój własny zakwas!

Mąkę 720 wykorzystasz do chleba, ale także jako dodatek do naleśników, ciasteczek, ciast (video przepis na ciasto żytnie z owocami) a także idealnie nadaje się do obsypywania koszyczków rozrostowych. Idealna temperatura ciasta przy przetwarzaniu tej mąki do maksymalnie 31 - 32 st. C. w przypadku ciast czysto żytnich i 28 st w przypadku ciast mieszanych.

UWAGA!
W jednej przesyłce paczkomatowej możemy zapakować do 5 worków tej mąki tj. 25kg mąki! W przesyłce kurierskiej możemy zapakować aż 6 worków tej mąki.


Mąka jest pakowana w wytrzymałe dwuwarstwowe worki papierowe.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.