• Kategorie
  • Grzyby SHIITAKE MARYNOWANE do SUSHI 500g Asia Kitchen

Grzyby Shiitake (plastry). Shiitake są idealnym dodatkiem do sushi 

Brak towaru
28.54
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon

Spośród ponad stu gatunków uprawianych grzybów, grzyb shiitake zajmuje pierwszą pozycje na świecie w wielkości spożycia i produkcji (wyprzedza nawet pieczarkę), w 98% jednak uprawiany jest i spożywany w Azji. W Europie rynek grzyba shiitake i innych grzybów medycznych jest niewielki, lecz od kilkunastu lat stale rosnący. Shiitake, wraz z szeregiem innych grzybów popularnych od tysięcy lat w krajach azjatyckich, jest uznawany za grzyb leczniczy.

Skład:

Składniki: grzyby shiitake, cukier, sos sojowy (sól, odtłuszczona soja, pszenica, woda), ekstrakt drożdżowy, karmel E150d, kwas cytrynowy E330, woda

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • wartość energetyczna: 545kJ/129kcal
  • tłuszcze: 0,2g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0g
  • węglowodany: 27,0g
  • w tym cukry: 22,0g
  • białko: 3,2g
  • sól: 2,5g
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.