• Kategorie
  • KANPYO - Tykawa marynowana do Sushi 500 g Asia Kitchen

Tykwa należy do rodziny dyniowatych. Jej włókna są cięte w paski i zalewane słodzoną cukrem zalewą sojową tworząc kanpyo, które jest nieocenionym źródłem błonnika.

Brak towaru
23.12
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon
Tykwa należy do rodziny dyniowatych. Jej włókna są cięte w paski i zalewane słodzoną cukrem zalewą sojową tworząc kanpyo, które jest nieocenionym źródłem błonnika. Tykwę marynowaną stosuje się jako dodatek do sushi oraz wypełnienie kanpyo-maki i futo-maki. Świetnie smakuje w połączeniu z rzepą marynowaną, paluszkami krabowymi lub rybą, ogórkiem i avocado.
Tykwa kanpyo (czasem zapisywane też kampyo) stosowana jest w kuchni japońskiej. Po ugotowaniu i przyprawieniu używana jest m.in. jako dodatek do sushi oraz wypełnienie kanpyo-maki i futo-maki.


Składniki:
paski ciętej tykwy (53,63%), cukier (23,21%), sos sojowy (woda, odtłuszczona sojapszenica, sól) (22,8%), skrobia modyfikowana (0,2%), barwnik: karmel (E150d) (0,12%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (0,04%).

Alergeny:
gluten, soja
Wartości odżywcze w 100g/100ml produktu:
  • wartość energetyczna - 554 kJ / 130 kcal
  • tłuszcz - 0 g
  • w tym: kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
  • węglowodany - 30 g
  • w tym cukry - 23 g
  • białko - 2,6 g
  • sól - 3,7 g
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.