• Kategorie
  • Ziarno pszenica samopsza BIO PROBIO 500g

Brak towaru
12.18
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Brak towaru
Waga 0.5 kg
Zostaw telefon

To najstarszy udomowiony gatunek pszenicy, uprawiany przez ludzi w późnej epoce kamiennej. Zachował kompozycję przyjazną człowiekowi. Nasz organizm przyzwyczaił się do trawienia tych starożytnych, nierafinowanych upraw przez wiele tysięcy lat i potrafi doskonale je wykorzystać. Różni się od nowoczesnej pszenicy hodowlanej tym, że ma mniejszą ilość i strukturę glutenu oraz jest bardziej odżywcza.
W porównaniu z pszenicą ziarno jest bardziej miękkie i ma smak słodko-orzechowy.

Możesz cieszyć się gotowanym ziarnem w sałatce, w luksusowej włoskiej zupie minestrone lub jako część risotto. Do past i puddingów można dodawać gotowane ziarno, całe lub mielone.
Możesz również przetworzyć pojedyncze ziarno przez zmielenie - na mąkę lub kaszę manną.

Następnie użyj mąki z naszej pszenicy w proporcji 1: 2 razem z innymi mąkami - aby zwiększyć wartość odżywczą wypieków - i zagwarantować dobry wynik.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.