• Kategorie
  • ŻYWE KULTURY BAKTERII DO VEGURTU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

Brak towaru
17.00
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Brak towaru
Waga 0.02 kg
Zostaw telefon
SKŁADNIKI
maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (NCFM®), Lactobacillus paracasei (Lpc-37), Bifidobacterium lactis (Bi-07), Bifidobacterium lactis (Bl-04), Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus pentosus, Lactobacillus plantarum.

OPIS
Zakwaska do VEGURTU to starter z probiotycznymi kulturami bakterii, dzięki któremu możesz zrobić VEGURT, czyli wegańską alternatywę dla klasycznego jogurtu z MLEKA zwierzęcego.
Możesz przygotować go na bazie napojów roślinnych, zwłaszcza sojowego ale również owsianego, migdałowego czy kokosowego.
Każdy starter przeznaczony jest do ukwaszenia od 1 do 2 litrów napoju roślinnego.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu po przygotowaniu wg instrukcji na bazie napoju sojowego o zawartości ok. 7 % soi.
Wartość energetyczna - 155 kJ/37 kcal
Tłuszcz - 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 1,6 g
w tym cukry - 0,8 g
Białko - 3,3 g
Sól - 0,02 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Użyj od 1 do 2 litrów napoju sojowego. Podgrzej go do temperatury 38 - 42 stopnie Celsjusza
2. Dodaj zawartość startera i wymieszaj
3. Naczynie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8 - 14 godzin
4. Gotowy Vegurt wstaw do lodówki. Przechowuj go do 5 dni.

ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać od +2 do +8 stopni Celsjusza przez 12 miesięcy. Możliwy okres transportu w temperaturze do 30 stopni Celsjusza do 10 dni.
Kraj pochodzenia:
Ukraina
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
6.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
3.90
Masa netto (g):
1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
30
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
5.50
Producent:
ZAKWASKI VIVO (żywe kultury bakterii)
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Francja
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
Producent - nazwa i adres:
GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI). WOJCIECHOWSKIEGO 39/39. 02-495 WARSZAWA
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Produkt chłodniczy:
tak
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.