• ZAKWAS CHLEBOWY ORKISZOWY W PROSZKU BIO 30 g - BIOVEGAN

Symbol: 4005394123003
6.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.05 kg

Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista, kultury bakterii chlebowych

OPIS
Wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego ORKISZOWEGO bio 30 g Biovegan, 700 g mąki ORKISZOWEJ, 300 g mąki ŻYTNIEJ, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza przez ok. 80 minut. Pozostawić do wystygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1525 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: <0,5 g <br/>Błonnik: 8,3 g
Białko: 15 g
Sól: <0,01 g<br/>
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
15.20
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
0.50
Masa netto (g):
30
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
30
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
11.00
Producent:
BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże)
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Niemcy
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
BIOVEGAN GMBH, BIOVEGAN ALLEE 1, 56579 BONEFELD
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.