- Kategorie
-
ROŚLINNY ZAMIENNIK JAJ DO PIECZENIA, GOTOWANIA, PANIEROWANIA ORAZ JAKO ZAMIENNIK ŻÓŁTKA BEZGLUTENOWY 128 g - CULTURED FOODS
Symbol:
5907222657584
13.00
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Duża dostępność 231 szt. |
Waga | 0.16 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5907222657584 |
Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
mąka z tapioki, skrobia ziemniaczana, łuska babki jajowatej, substancja zagęszczająca: guma guar, inulina (cykoria), barwnik: beta-karoten, czarna sól himalajska.
OPIS
vEGGs to naturalny, roślinny zamiennik jajek. Stosuj vEGGs tam, gdzie używasz JAJEK do wiązania składników.
vEGGs jest doskonały do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka.
Nie nadaje się na jajecznicę oraz jako zamiennik żółtka.
Z jednego opakowania zrobisz 40 wegejajek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 wegejajko: wlej do naczynia 50 ml wody, dodaj łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jako jajko.
1 wegeżółtko: wlej do naczynia 25 ml wody, łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs, łyżeczkę (5 ml) oleju i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jak żółtko.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
Wartość energetyczna: 1264 kJ/301 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 27 g
Białko: 2,8 g
Sól: 1,9 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
mąka z tapioki, skrobia ziemniaczana, łuska babki jajowatej, substancja zagęszczająca: guma guar, inulina (cykoria), barwnik: beta-karoten, czarna sól himalajska.
OPIS
vEGGs to naturalny, roślinny zamiennik jajek. Stosuj vEGGs tam, gdzie używasz JAJEK do wiązania składników.
vEGGs jest doskonały do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka.
Nie nadaje się na jajecznicę oraz jako zamiennik żółtka.
Z jednego opakowania zrobisz 40 wegejajek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 wegejajko: wlej do naczynia 50 ml wody, dodaj łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jako jajko.
1 wegeżółtko: wlej do naczynia 25 ml wody, łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs, łyżeczkę (5 ml) oleju i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jak żółtko.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
Wartość energetyczna: 1264 kJ/301 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 27 g
Białko: 2,8 g
Sól: 1,9 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia:
Polska
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
15.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
7.00
Masa netto (g):
128
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
90
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
16.00
Producent:
CULTURED FOODS (zamienniki wegańskie)
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
CULTURED FOODS SP. Z O.O. Mościckiego 1, 24-110 Puławy
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.