- Kategorie
-
PINSA BIO 400 g - TERRASANA
Symbol:
8713576003857
23.00
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Duża dostępność 373 szt. |
Waga | 0.48 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 8713576003857 |
Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*, woda, semolina z PSZENICY durum*, mąka ryżowa*, drożdże*, białko ryżowe*, sól morska, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Włoska pinsa to obecny trend. Wyobraź sobie ten pyszny, puszysty chleb z odpowiednią chrupkością na zewnątrz. Ciepły, autentyczny włoski chleb, którego nie możesz mieć dość. Pinsa to idealne połączenie pizzy i focacci. Nakładasz go jak pizzę, ale chleb jest bardziej przewiewny niż spód pizzy. Czy wiesz, dlaczego ta ekologiczna pinsa jest lżejsza do strawienia niż pizza? Ciasto fermentuje około 12 godzin. Powoduje to dodatkową puszystość, a co za tym idzie, lepszą strawność. Kolejna zaleta: pinsa zawiera mniej soli niż baza do pizzy. Więc jesz coś w rodzaju pizzy i nadal czujesz się świetnie po posiłku.
Pinsa jest również idealna, jeśli masz rodzinę. Jako zdrowy zamiennik pizzy lub po prostu jako spersonalizowana przekąska lub lunch. Po prostu wybierasz swoje ulubione składniki i doprawiasz tak, jak lubisz. Z sosem, bez sosu, to zależy od Ciebie! Włosi zazwyczaj preferują danie bez sosu, z mozzarellą jako podstawą. Jeśli chodzi o popularne dodatki, pomyśl o świeżym sosie pomidorowym, mozzarelli, oliwie z oliwek i bazylii. Ale jako wegańskie dodatki świetnie sprawdzają się także grillowany bakłażan, karczochy czy grzyby. Eksperymentuj i ciesz się!
W opakowaniu są 2 sztuki. Pakowano w atmosferze ochronnej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Polać sosem (opcjonalnie), serem i smacznymi śródziemnomorskimi składnikami, takimi jak karczochy, oliwki, świeża bazylia, suszone pomidory. Piec pinsę w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 8-10 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1125 kJ / 265 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 10 g
Sól: 1,18 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO, ORZECHY, GORCZYCĘ, ŁUBIN i sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni
mąka PSZENNA*, woda, semolina z PSZENICY durum*, mąka ryżowa*, drożdże*, białko ryżowe*, sól morska, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Włoska pinsa to obecny trend. Wyobraź sobie ten pyszny, puszysty chleb z odpowiednią chrupkością na zewnątrz. Ciepły, autentyczny włoski chleb, którego nie możesz mieć dość. Pinsa to idealne połączenie pizzy i focacci. Nakładasz go jak pizzę, ale chleb jest bardziej przewiewny niż spód pizzy. Czy wiesz, dlaczego ta ekologiczna pinsa jest lżejsza do strawienia niż pizza? Ciasto fermentuje około 12 godzin. Powoduje to dodatkową puszystość, a co za tym idzie, lepszą strawność. Kolejna zaleta: pinsa zawiera mniej soli niż baza do pizzy. Więc jesz coś w rodzaju pizzy i nadal czujesz się świetnie po posiłku.
Pinsa jest również idealna, jeśli masz rodzinę. Jako zdrowy zamiennik pizzy lub po prostu jako spersonalizowana przekąska lub lunch. Po prostu wybierasz swoje ulubione składniki i doprawiasz tak, jak lubisz. Z sosem, bez sosu, to zależy od Ciebie! Włosi zazwyczaj preferują danie bez sosu, z mozzarellą jako podstawą. Jeśli chodzi o popularne dodatki, pomyśl o świeżym sosie pomidorowym, mozzarelli, oliwie z oliwek i bazylii. Ale jako wegańskie dodatki świetnie sprawdzają się także grillowany bakłażan, karczochy czy grzyby. Eksperymentuj i ciesz się!
W opakowaniu są 2 sztuki. Pakowano w atmosferze ochronnej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Polać sosem (opcjonalnie), serem i smacznymi śródziemnomorskimi składnikami, takimi jak karczochy, oliwki, świeża bazylia, suszone pomidory. Piec pinsę w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 8-10 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1125 kJ / 265 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 10 g
Sól: 1,18 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO, ORZECHY, GORCZYCĘ, ŁUBIN i sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni
Kraj pochodzenia:
Holandia
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
2.10
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
25.00
Masa netto (g):
400
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
20
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
20.00
Producent:
TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne)
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
TERRASANA NATUURVOEDING B.V., WAAIER 10, 2451 LEIMUIDEN
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.