• Kategorie
  • PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY)

37.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
pektyna jabłkowa amidowana 100 %.

OPIS
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać. Gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.

UWAGA
Produkt sezonowy - dostępny od czerwca do września (włącznie).

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Polska
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
18.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
5.50
Masa netto (g):
150
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
140
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
11.00
Producent:
BATOM (oleje, soki, sole kąpielowe)
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.