- Kategorie
-
PEKTYNA 100g Na 6 kg OWOCÓW amidowana
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Duża dostępność 837 szt. |
Waga | 0.115 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902751324143 |
Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl
Zostaw telefon |
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy.
Pektyna amidowana wymaga mniejszego dodatku cukru.
W jej skład wchodzi błonnik, który zaliczany jest do grupy błonników rozpuszczalnych.
Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
Sposób użycia: Pektynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, w temp. ok. 60°C i dodać do gotującego się dżemu (przed końcem gotowania). Zaleca się stosowanie ok. 8-16g pektyny na 1 kg owoców