-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
PEKTYNA 100g Na 6 kg OWOCÓW amidowana
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Duża dostępność 169 szt. |
Waga | 0.115 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902751324143 |
Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl
Zostaw telefon |
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy.
Pektyna amidowana wymaga mniejszego dodatku cukru.
W jej skład wchodzi błonnik, który zaliczany jest do grupy błonników rozpuszczalnych.
Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
Sposób użycia: Pektynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, w temp. ok. 60°C i dodać do gotującego się dżemu (przed końcem gotowania). Zaleca się stosowanie ok. 8-16g pektyny na 1 kg owoców
MASA NETTO: | Masa netto: 100g |
SKŁDNIKI: | Pektyna nisko metoksylowana (Amidowana) (E440ii), Dekstroza |
KRAJ POCHODZENIA: | NIEMCY |
Wysyłaj do Empik Marketplace | 1 |
Klasa logistyczna EmpikPlace | brak klasy logistycznej |
KONSERWANTY: | Produkt Bez Konserwantów |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: | Wartość energetyczna: 1130 kJ/ 270kcal |
TŁUSZCZE: | Tłuszcz: 0,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g |
WĘGLOWODANY: | Węglowodany: 44g w tym cukry 44g |
BIAŁKO: | Białko:0,5g |
SÓL: | Sól: 3,8g |
BŁONNIK: | Błonnik: 46g |
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM: | Najlepiej spożyć przed końcem: 12.2024 |