• Kategorie
  • PASTA UME (Z MORELI JAPOŃSKICH) BIO 250 g - TERRASANA

52.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Mało
Waga 0.42 kg

Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
pulpa z moreli* (morele japońskie*, sól morska), ocet ume su* (morele japońskie*, sól morska, liście shiso*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela.
Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości.
Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
Ocet ume su powstaje w wyniku fermentacji umeboshi (morele japońskie kiszone).
W Japonii pasta ume używana jest do sosów, dipów i sushi.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 102 kJ/24 kcal
Tłuszcz - 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 2,7 g
wtym cukry - 0 g
Błonnik - 3,6 g
Białko - 0,3 g
Sól - 14,2 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia Japonia
Ilość w opakowaniu zbiorczym 1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) 9.30
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) 7.00
Masa netto (g) 250
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) 60
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) 7.00
Producent TERRASANA (kremy. makarony. sosy sojowe. inne)
Bez Cukru BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO CERTYFIKAT BIO
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) Japonia
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
Producent - nazwa i adres TERRASANA NATUURVOEDING B.V.. WAAIER 10. 2451 LEIMUIDEN
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.