• Kategorie
  • NÓŻ JAPOŃSKI TRADYCYJNY NAKIRI DO KROJENIA WARZYW I SIEKANIA ZIÓŁ 1 szt. (250 g) - TERRASANA

381.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 0
Kurier DPD(Pobranie) 0
Kurier DPD 0
Paczkomaty InPost 0
Dostępność Mało
Waga 0.34 kg

Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl

Zostaw telefon
SKŁAD
stal nierdzewna, drewniany uchwyt

OPIS
Nóż Nakiri to profesjonalny nóż kuchenny, wykonany z dwóch rodzajów japońskiej stali nierdzewnej. Rdzeń ostrza to molibdenowo - wanadowa stal nierdzewna AUS-8A, zaś obie strony ostrza pokryte są stalą nierdzewną SUS405.
Dzięki temu nóż jest bardzo ostry, odporny na rdzę i korozję, zaś ponowne naostrzenie nie stanowi większego problemu
Nakiri to prostokątny nóż japoński. W Japonii używa się go głównie do krojenia warzyw i siekania drobno ziół. Odpowiedni zarówno dla osób praworęcznych jak i leworęcznych.

SPOSÓB UŻYCIA
Po każdym użyciu nóż najlepiej jest od razu umyć. Resztki jedzenia, a dokładniej zawarte w nim kwasy mogą z czasem uszkodzić nóż. Szybkie pozbycie się zanieczyszczeń znacząco wydłuży żywotność noża.
Nóż należy myć ręcznie, może to znacząco wydłużyć żywotność noża. Warto poświęcić tę chwilę aby cieszyć się nożami do dwóch razy dłużej!

Ostrzenie noża:
Osełką - Trzymaj nóż mocno w miejscu i kilkakrotnie przesuwaj osełkę w górę i w dół noża.
Ceramiczną ostrzałką do noży - Przełóż nóż kilka razy przez ostrzałkę.

WYMIARY:
Długość całkowita noża - 30,5 cm.
Długość ostrza - 18 cm.

UWAGA
- Ostrze jest włożone do rękojeści. Upewnij się, że uchwyt jest dobrze zamocowany. Jeśli nie jest stabilny, uderz młotkiem spód rękojeści.
- Przed użyciem sprawdź czy ostrze nie ma pęknięć. Jeśli są pęknięcia, mogą one spowodować wyszczerbienie lub złamanie ostrza.
- Używaj innego noża do krojenia zamrożonego jedzenia. Zawsze używaj noża zgodnie z jego przeznaczeniem.
- Nie podgrzewaj noża na otwartym ogniu. Trzymaj go z dala od źródeł ciepła (może to zmiękczyć nóż lub uszkodzić rączkę).
- Nie wkładać noża do zmywarki, mikrofali i piekarnika.
- Trzymać nóż poza zasięgiem dzieci.
- Zawsze używaj noża na desce do krojenia.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Kraj pochodzenia Japonia
Ilość w opakowaniu zbiorczym 1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) 33.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) 2.80
Masa netto (g) 250
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) 7.30
Producent TERRASANA (kremy. makarony. sosy sojowe. inne)
Bez Cukru BEZ CUKRU (w składnikach)
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
Producent - nazwa i adres TERRASANA NATUURVOEDING B.V.. WAAIER 10. 2451 LEIMUIDEN
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.