Migdały są łatwe w przechowywaniu i są świetnym składnikiem zdrowej przekąski, zastępującej chipsy lub ciastka. Stanowią znakomite połączenie walorów smakowych i bogactwa naturalnych wartości. Doskonałe jako przekąska oraz jako dodatek do ciast.Oferowane Migdały są Pochodzenia Australijskiego z tegorocznych dostaw. Renomowanej produkcji ALMONDCO
Są dobre dla naszego serca, żył i tętnic, potrafią złagodzić stres i poprawić koncentrację, świetne dla diabetyków, doskonałe dla wegan i wegetarian. Chętnie sięgają po nie sportowcy. Wzmacniają odporność organizmu, dzięki substancjom w nich zawartym rany goją się szybciej, a włosy i paznokcie są piękne i zdrowe. Migdały powinny się znaleźć w każdej zrównoważonej, zdrowej diecie.
Migdały zamiast mleka i mąki?
Łatwa do uzyskania domowymi sposobami mąka migdałowa to pełnowartościowy zamiennik zwykłej mąki, ale znacznie zdrowszy. Podobnie jest z migdałowym mlekiem. Poza mlekiem i mąką migdały w kuchni mają niezliczoną ilość zastosowań. Sałatki, panierka, ciasta, desery a przede wszystkim zdrowa przekąska między głównymi posiłkami.