- Kategorie
-
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA ŚNIADANIOWEGO BEZGLUTENOWA 500 g - GRANO
Nowość
Symbol:
5902560393408
9.00
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Duża dostępność 90 szt. |
Waga | 0.55 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902560393408 |
Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, cukier, sól, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, drożdże piekarnicze suche.
OPIS
Mieszanka piekarnicza bezglutenowa do wypieku chleba śniadaniowego jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj: 470 ml wody, 30 g oleju (3 łyżki), foremkę keksową
• Zawartość opakowania przesypać do miski i delikatnie przemieszać,
• Dodać 470 ml wody i 30 g oleju,
• Dokładnie wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na około 30 minut w ciepłym miejscu,
• Po tym czasie ciasto wyrabiać jeszcze przez około 2 minuty i przełożyć do formy keksowej wysmarowanej wcześniej masłem i wysypanej dowolną mąką bezglutenową,
• Cisto pozostawić do wyrośnięcia na kolejne 20 minut,
• Po tym czasie formę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 200°C. Następnie zwiększyć temperaturę do 220°C i piec chleb jeszcze przez 7 minut,
• Wyjąc chleb z foremki i studzić przez około 15 minut tak aby odparował.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 1431 kJ / 338 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 79 g
w tym cukry: 8,3 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 4,7 g
Sól: 2,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, cukier, sól, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, drożdże piekarnicze suche.
OPIS
Mieszanka piekarnicza bezglutenowa do wypieku chleba śniadaniowego jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj: 470 ml wody, 30 g oleju (3 łyżki), foremkę keksową
• Zawartość opakowania przesypać do miski i delikatnie przemieszać,
• Dodać 470 ml wody i 30 g oleju,
• Dokładnie wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na około 30 minut w ciepłym miejscu,
• Po tym czasie ciasto wyrabiać jeszcze przez około 2 minuty i przełożyć do formy keksowej wysmarowanej wcześniej masłem i wysypanej dowolną mąką bezglutenową,
• Cisto pozostawić do wyrośnięcia na kolejne 20 minut,
• Po tym czasie formę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 200°C. Następnie zwiększyć temperaturę do 220°C i piec chleb jeszcze przez 7 minut,
• Wyjąc chleb z foremki i studzić przez około 15 minut tak aby odparował.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 1431 kJ / 338 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 79 g
w tym cukry: 8,3 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 4,7 g
Sól: 2,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia:
Polska
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
25.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
5.00
Masa netto (g):
500
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
90
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
12.00
Producent:
GRANO (mieszanki do wypieków)
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Młyn Niedźwiady A.Siewkowski Spółka komandytowa. 59a. 62-800 Niedźwiady
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.