• Kategorie
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 420 g - PIĘĆ PRZEMIAN

14.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.43 kg

Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa, łuska babki jajowatej, siemię lniane brązowe, nasiona chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól himalajska.

OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba klasyczna.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza
2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym
3. Wsyp mieszankę do miski
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny
6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1369 kJ/322 kcal
Tłuszcz - 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 51 g
w tym cukry - 0,9 g
Białko - 12 g
Sól - 2,1 g

INFORMACJA ALLERGENNA
Może zawierać orzechy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Kraj pochodzenia:
Polska
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
26.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
5.50
Masa netto (g):
420
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
60
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
8.00
Producent:
PIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze)
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20. 05-092 DĄBROWA
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.