• Kategorie
  • MELVIT Skrobia ziemniaczana 500 g

Skrobia ziemniaczana uzyskiwana jest z bulw ziemniaków. W procesie powstawania mąki następuje oddzielenie skrobi od pozostałych części ziemniaka, potem zostaje poddana procesom: płukania, oczyszczania, suszenia i odsiania. Połączona w wodą tworzy przeźroczystą, kleistą zawiesinę.

Brak towaru
11.19
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon

krobia ziemniaczana uzyskiwana jest z bulw ziemniaków. W procesie powstawania mąki następuje oddzielenie skrobi od pozostałych części ziemniaka, potem zostaje poddana procesom: płukania, oczyszczania, suszenia i odsiania. Połączona w wodą tworzy przeźroczystą, kleistą zawiesinę.

Mąka ma kolor śnieżnobiały łatwo jest ją zidentyfikować, po ściśnięciu w dłoni charakterystycznie „chrzęści".

Bardzo pozytywnie wpływa na ludzki organizm, łagodzi podrażnienia. Pomaga w leczeniu chorób układu pokarmowego - wykorzystywana jest przy zatruciach.

Skrobia ziemniaczana szczególnie ceniona jest przez alergików, którzy traktują ją jak leczniczy puder na podrażnia, doskonale pochłania wilgoć ze skóry.

Węglowodany złożone obecne w skrobi przekształcają się w organizmie w glukozę, która jest niezbędna dla właściwego funkcjonowania organizmu. Mąka ziemniaczana dostarcza dużą dawkę energii dzięki czemu przez dłuższy czas organizm nie odczuwa się potrzeby jedzenia.

Skrobia ziemniaczana ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonale nadaje się do przygotowania domowego kisielu, budyniu, klusek, ciast jest również świetnym zagęstnikiem do gulaszy i sosów.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.