- Kategorie
-
MAKARON (Z JAJ BAŻANCICH) KRAJANKA BIO 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)
Nowość
Symbol:
5901902008505
7.00
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Duża dostępność 78 szt. |
Waga | 0.3 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5901902008505 |
Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY durum) 95,5 %, JAJA bażancie świeże (4,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Udział składników ekologicznych w stosunku do całkowitej ilości składników pochodzenia rolnego - 95,5 %.
OPIS
Makaron durum z jajami bażancimi od marki Bartolini to wysokiej jakości produkt, wyrabiany z ekologicznej mąki z PSZENICY durum oraz jaj bażancich. Tego rodzaju makaron charakteryzuje się bogatym smakiem i intensywnie żółtą barwą, którą zawdzięcza użyciu jaj bażancich, znanych z głębszego koloru i bogatszej zawartości odżywczej w porównaniu do zwykłych jaj kurzych.
Makaron ten idealnie sprawdzi się w wykwintnych potrawach, a także jako dodatek do zup czy dań głównych. Dzięki wykorzystaniu mąki durum, jest bardziej sprężysty i trudniej go rozgotować.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 648 kJ/153 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 5,9 g
Sól: <0,01 g<br/>
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać gorczycę
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
semolina* (mąka z PSZENICY durum) 95,5 %, JAJA bażancie świeże (4,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Udział składników ekologicznych w stosunku do całkowitej ilości składników pochodzenia rolnego - 95,5 %.
OPIS
Makaron durum z jajami bażancimi od marki Bartolini to wysokiej jakości produkt, wyrabiany z ekologicznej mąki z PSZENICY durum oraz jaj bażancich. Tego rodzaju makaron charakteryzuje się bogatym smakiem i intensywnie żółtą barwą, którą zawdzięcza użyciu jaj bażancich, znanych z głębszego koloru i bogatszej zawartości odżywczej w porównaniu do zwykłych jaj kurzych.
Makaron ten idealnie sprawdzi się w wykwintnych potrawach, a także jako dodatek do zup czy dań głównych. Dzięki wykorzystaniu mąki durum, jest bardziej sprężysty i trudniej go rozgotować.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 648 kJ/153 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 5,9 g
Sól: <0,01 g<br/>
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać gorczycę
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Polska
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
24.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
6.00
Masa netto (g):
250
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
120
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
12.00
Producent:
BARTOLINI (makarony)
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
P.P.H. Tabit Sp. z o.o., Kołłątaja 44, 05-402 Otwock
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.