• Kategorie
  • Kombucha kombucza czarna herbata BIO BIOLINIE 500 ml

Brak towaru
26.80
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Brak towaru
Waga 0.5 kg
Zostaw telefon

Czarna herbata Kombucha do orzeźwienia.

Zielona herbata Kombucha powstaje w wyniku lekkiej fermentacji zielonej herbaty z kulturami drożdży i bakteriami kwasu mlekowego, słodzonym cukrem trzcinowym. Najlepiej smakuje, gdy jest odpowiednio schłodzona i polana z plasterkami świeżej cytryny.

Najważniejsze korzyści z picia Kombuchy:

1. Pomoc w zapobieganiu chorobom
Według przeglądu opublikowanego przez Uniwersytet Łotewski, picie herbaty kombucha może być korzystne dla wielu infekcji i chorób „dzięki czterem głównym właściwościom: detoksykacji, przeciwutlenianiu, energetyzowaniu i promowaniu obniżonej odporności".

2. Wspiera zdrowie jelit
Naturalnie, moc antyoksydacyjna tej starożytnej herbaty przeciwdziała wolnym rodnikom, które powodują chaos w układzie pokarmowym.

3. Może poprawiać funkcje psychiczne
Oprócz poprawy trawienia, kombucha może również chronić twój umysł.

4. Promuje zdrowie płuc
Korzyścią płynącą z kombuchy jest jej zastosowanie jako potencjalnej metody leczenia krzemicy, choroby płuc spowodowanej wielokrotnym narażeniem na cząsteczki krzemionki.

Czarna herbata Kombucha orzeźwiająca i dodająca energii. Lekko sfermentowany napój z czarnej herbaty z kulturami drożdży i bakteriami kwasu mlekowego, słodzony cukrem trzcinowym. Najlepiej smakuje schłodzony lub podany z plasterkami cytryny.

Składniki:
Napar z czarnej herbaty * 92% (woda pitna, czarna herbata *), cukier trzcinowy *, drożdże i bakterie kwasu mlekowego
* z upraw ekologicznych

Średnie wartości odżywcze w 100 g
Energia:
77 kJ / 19 kcal
Tłuszcze:
0 g
w tym kwasy nasycone beztłuszczowe:
0 g
Węglowodany:
4,6 g
w tym cukry:
4,6 g
Białka:
0 g
Sól:
0 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.