• Kategorie
  • KUZU BIAŁE (SKROBIA Z KORZENIA) BIO 125 g - TERRASANA

47.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.3 kg

Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
skrobia z korzenia Kuzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej.
Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.
Białe kuzu jest myte i filtrowane, co sprawia, że ​​smak jest neutralny, a siła wiązania nieco silniejsza niż kuzu szarego.
W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Użyj 10 g kuzu na 250 ml płynu. Przed użyciem rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody.
Do przygotowania budyniu użyj 50 g kuzu na 400 ml płynu.
Jeśli użyjesz szarego kuzu, będziesz potrzebować 20% więcej kuzu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1428 kJ/336 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 84 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0,1 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia Japonia
Ilość w opakowaniu zbiorczym 1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) 9.30
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) 7.00
Masa netto (g) 125
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) 120
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) 7.00
Producent TERRASANA (kremy. makarony. sosy sojowe. inne)
Bez Cukru BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO CERTYFIKAT BIO
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) Japonia
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
Producent - nazwa i adres TERRASANA NATUURVOEDING B.V.. WAAIER 10. 2451 LEIMUIDEN
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.