Marka Bariso to kawy świeżo palone, wyselekcjonowane ziarna najwyższej jakości dobrane tak aby czuć było w smaku ich wyjątkowość oraz świeżość palenia. Palenie kawy trwa kilkanaście minut w tradycyjnym piecu bębnowym, następnie kawa schładzana jest powietrzem. Każda partia dzienna jest testowana przez Master Roastera, tak aby uniknąć jakichkolwiek nieprawidłowości, a każdy kilogram kawy miał wyjątkowy niepowtarzalny ale i taki sam smak w każdej linii produktu.
Kawa Bariso espresso jest to mieszanka kawy 80% kawa Arabica z Brazylii oraz 20% indyjskiej kawy Robusty. Kawa palona w tradycyjnym piecu bębnowym, następnie chłodzona powietrzem i zmielona. Kawa charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i niską kwasowością.
Bariso Espressoprzeznaczona jest do parzenia w tradycyjnych ekspresach ciśnieniowych, frenchpress, Dripper / kawa filtrowana - parzenie tradycyjne, oraz włsokich kafetirkach