• Kategorie
  • KANPYO - Tykawa marynowana do Sushi 100 g Asia Kitchen

Tykwa należy do rodziny dyniowatych. Jej włókna są cięte w paski i zalewane słodzoną cukrem zalewą sojową tworząc kanpyo, które jest nieocenionym źródłem błonnika.

Brak towaru
7.01
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon

Tykwa należy do rodziny dyniowatych. Jej włókna są cięte w paski i zalewane słodzoną cukrem zalewą sojową tworząc kanpyo, które jest nieocenionym źródłem błonnika. Tykwę marynowaną stosuje się jako dodatek do sushi oraz wypełnienie kanpyo-maki i futo-maki. Świetnie smakuje w połączeniu z rzepą marynowaną, paluszkami krabowymi lub rybą, ogórkiem i avocado.
Tykwa kanpyo (czasem zapisywane też kampyo) stosowana jest w kuchni japońskiej. Po ugotowaniu i przyprawieniu używana jest m.in. jako dodatek do sushi oraz wypełnienie kanpyo-maki i futo-maki.

Składniki:
paski ciętej tykwy (53,63%), cukier (23,21%), sos sojowy (woda, odtłuszczona sojapszenica, sól) (22,8%), skrobia modyfikowana (0,2%), barwnik: karmel (E150d) (0,12%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (0,04%).

Alergeny:
gluten, soja
Wartości odżywcze w 100g/100ml produktu:
  • wartość energetyczna - 554 kJ / 130 kcal
  • tłuszcz - 0 g
  • w tym: kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
  • węglowodany - 30 g
  • w tym cukry - 23 g
  • białko - 2,6 g
  • sól - 3,7 g
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.