• Kategorie
  • HERBATA CZARNA WAKOUCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

Brak towaru
37.00
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Brak towaru
Waga 0.1 kg
Zostaw telefon
SKŁADNIKI
herbata czarna wakoucha* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Smak tej czarnej herbaty liściastej jest wyrafinowany, delikatnie kwiatowy z wyczuwalnymi nutami miodu i przypraw.
Słowo „kou-cha" tłumaczy się jako „herbatę o kolorze karmazynu". To określenie wakoucha zawdzięcza miękkiej japońskiej wodzie, którą susz barwił na odcień ciemnej czerwieni z domieszką błękitu. Również dlatego w przeszłości była ona nazywana herbatą czerwoną. Po zaparzeniu wodą o średniej twardości, bardziej typową dla krajów Europy, napar z wakouchy nabiera intensywnego koloru ciemnego bursztynu.
Moya Wakoucha pochodzi z regionu Mie na wyspie Honsiu.
Czarna herbata wakoucha sprawdzi się jako towarzyszka posiłków oraz deserów, których słodycz przełamie swoim smakiem.
Jak każda czarna herbata, także wakoucha po zbiorach jest suszona, a następnie poddawana procesowi fermentacji, co odróżnia ją od herbaty zielonej. Wynikiem tego procesu jest jej ciemny kolor, lekko ziemisty smak i niższa zawartość kofeiny niż na przykład w zielonej senchy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
3 g herbaty wsypać do filiżanki i zalać 150 ml wody o temperaturze 90-95 stopni Celsjusza. Czas parzenia: 3-4 minuty.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Japonia
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
12.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
7.60
Masa netto (g):
60
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
7.60
Producent:
ZZZWYPRZEDAZ
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Japonia
Producent - nazwa i adres:
MOYA EUROPE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ. MIECZYSŁAWA KARŁOWICZA 9A. 02-501 WARSZAWA
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.