• Kategorie
  • GALARETKA Z AGAREM O SMAKU TRUSKAWKOWYM BEZGLUTENOWA 45 g - CELIKO

Brak towaru
3.00
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Brak towaru
Waga 0.05 kg
Zostaw telefon
SKŁADNIKI
izomaltuloza*, sok truskawkowy w proszku 13 % (maltodekstryna, zagęszczony sok truskawkowy), substancja żelująca: agar, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Izomaltuloza* jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier.

OPIS
Nie zawiera żelatyny. Szybko tężeje. Świetnie nadaje się do deserów, ciast i żelek. Odpowiednia dla osób stosujących dietę bezglutenową oraz dbających o linię.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia.
2. Galaretkę gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając.
3. Przelać do naczynia, wystudzić.

Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki)
Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1565 kJ/369 kcal
Tłuszcz: <0,1 g<br/>w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g<br/>Węglowodany: 90 g
w tym cukry: 82 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: <0,5 g<br/>Sól: 0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia Polska
Ilość w opakowaniu zbiorczym 1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) 10.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) 1.00
Masa netto (g) 45
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) 90
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) 13.00
Producent CELIKO (batony. galaretki. muffiny)
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja) BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES Celiko SA ul. Św. Antoniego 71. 61-359 Poznań
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.