• Kategorie
  • FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 1 kg - BIO PLANET

27.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Duża dostępność
Waga 1.02 kg

Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.

OPIS
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1576 kJ/373 kcal
Tłuszcz - 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 60 g
w tym cukry - 2,1 g
Błonnik - 15 g
Białko - 23 g
Sól - 0,04 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia Polska
Ilość w opakowaniu zbiorczym 1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) 19.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) 9.00
Masa netto (g) 1000
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) 90
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) 11.50
Producent BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
Bez Cukru BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO CERTYFIKAT BIO
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) Polska
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
Producent - nazwa i adres BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.