-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
CUKIER KORZENNY BEZGLUTENOWY 32 g - CELIKO
Symbol:
5900038002425
2.00
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Duża dostępność 217 szt. |
Waga | 0.02 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5900038002425 |
Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
cukier, przyprawa korzenna (cynamon, goździki, owoc kolendry, liść laurowy, imbir, ziele angielskie) - 15 %.
OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.
Przepis na ciasteczka korzenne
Składniki:
- 100 g skrobi ziemniaczanej
- 50 g mąki ryżowej
- 50 g cukru
- 2 żółtka
- 40 g masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1-2 łyżeczki cukru korzennego
Sposób przyrządzenia:
1. Skrobię ziemniaczaną, mąkę ryżową, cukier i proszek do pieczenia wysyp na stolnicę
2. Dodaj posiekane MASŁO, żółtka i cukier korzenny. Szybko zagnieć ciasto. Jeżeli ciasto będzie bardzo miękkie, to włóż je do lodówki na 30 minut
3. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wytnij różne wzory ciasteczek
4. Ciasteczka ułóż na blaszce posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i piecz w temperaturze 160 °C przez około 15 minut
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
cukier, przyprawa korzenna (cynamon, goździki, owoc kolendry, liść laurowy, imbir, ziele angielskie) - 15 %.
OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.
Przepis na ciasteczka korzenne
Składniki:
- 100 g skrobi ziemniaczanej
- 50 g mąki ryżowej
- 50 g cukru
- 2 żółtka
- 40 g masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1-2 łyżeczki cukru korzennego
Sposób przyrządzenia:
1. Skrobię ziemniaczaną, mąkę ryżową, cukier i proszek do pieczenia wysyp na stolnicę
2. Dodaj posiekane MASŁO, żółtka i cukier korzenny. Szybko zagnieć ciasto. Jeżeli ciasto będzie bardzo miękkie, to włóż je do lodówki na 30 minut
3. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wytnij różne wzory ciasteczek
4. Ciasteczka ułóż na blaszce posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i piecz w temperaturze 160 °C przez około 15 minut
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia | Polska |
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 1 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 13.00 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 1.00 |
Masa netto (g) | 32 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 90 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 10.00 |
Producent | CELIKO (batony. galaretki. muffiny) |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
Producent - nazwa i adres | Celiko SA ul. Św. Antoniego 71. 61-359 Poznań |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.