-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
CUKIER KOKOSOWY Cukier PALMOWY 1kg Swojska Piwniczka
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Duża dostępność 813 szt. |
Waga | 1.05 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5906395927906 |
Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl
Zostaw telefon |
Cukier kokosowy jest to cukier otrzymywany z soku kwiatów palmy kokosowej, jest produkowany bardzo podobnie jak cukry trzcinowe nierafinowane. Sok z kwiatu palmy kokosowej wyciskany mechanicznie, jest redukowany i odparowywany do momentu aż uzyska się cukier brązowy mocno melasowy o intensywnym karmelowym smaku. Cukier kokosowy nie jest poddawany rafinacji przez co zawiera w sobie mnóstwo mikroelementów, składników mineralnych oraz to co w cukrze najważniejsze czyli słodycz. Słodycz w cukrze kokosowym pochodzi w 70% z sacharozy, glukozy 3% i fruktozy 3%, resztę stanowią składniki mineralne i błonnik ( inulina). Cukier kokosowy ma niższy indeks glikemiczny niż cukier biały buraczany, co ma pozytywny wpływ na utrzymanie odpowiedniego poziomu glukozy we krwi. <?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Cukier kokosowy, jak inne cukry nierafinowane, ma specyficzny karmelkowy smak i zapach, dlatego nie wszystkim przypadnie do gustu słodzenie nim herbaty, czy delikatnych napojów, na których smak będzie miał wpływ.
Cukier koksowy natomiast idealnie komponuje się z deserami, wypiekami, mlekiem lub jako posypka na mussli, lody nadając nie tylko słodyczy ale właśnie karmelowego posmaku.
MASA NETTO: | Masa netto:1kg |
SKŁDNIKI: | Cukier kokosowy z kwiatu palmy |
KRAJ POCHODZENIA: | Indonezja |
Wysyłaj do Empik Marketplace | 1 |
Klasa logistyczna EmpikPlace | brak klasy logistycznej |
KONSERWANTY: | Produkt Bez Konserwantów |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: | Wartość Energetyczna: 1598 kJ/382 kcal |
TŁUSZCZE: | Tłuszcze: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g |
WĘGLOWODANY: | Węglowodany: 93g w tym cukry: 90g |
BIAŁKO: | Białko: 0,0g |
SÓL: | Sól: 0,9g |
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM: | Najlepiej spożyć przed końcem: 01.2026 |