• Kategorie
  • BUDYŃ O SMAKU JAGODOWYM BEZGLUTENOWY 40 g - CELIKO

1.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.04 kg

Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,6 % (maltodekstryna, sok jagodowy), aromat.

OPIS
Smaczny budyń jagodowy bez cukru. Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją. Produkt odpowiedni dla WEGAN - możesz przygotować również na napoju roślinnym. Świetnie nadaje się do wypieków.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z 0,5 l zimnego MLEKA odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty MLEKA dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się MLEKA wlać rozprowadzony w MLEKU proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1458 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86,6 g
w tym cukry: 1,2 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0,04 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia Polska
Ilość w opakowaniu zbiorczym 1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) 16.10
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) 1.06
Masa netto (g) 40
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) 90
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) 11.50
Producent CELIKO (batony. galaretki. muffiny)
Bez Cukru BEZ CUKRU (w składnikach)
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja) BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES Celiko SA ul. Św. Antoniego 71. 61-359 Poznań
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.