• Kategorie
  • BUDYŃ O SMAKU CZEKOLADOWYM BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON

3.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.05 kg

Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Warość energetyczna: 1405 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: <0,5 g <br/>Białko: 4,8 g
Sól: 0,03 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Kraj pochodzenia:
Czechy
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
15.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
1.00
Masa netto (g):
40
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
200
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
10.00
Producent:
AMYLON (budynie, galaretki,kisiele,cukry, skrobie
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.