- Kategorie
-
BEZGLUTENOWA BREAD MIX MIESZANKA NA CHLEB I PIZZE 1Kg BEZGLUTEN
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Duża dostępność 155 szt. |
Waga | 1.05 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5906720576069 |
Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl
Zostaw telefon |
Bezgluten Bread Mix Mieszanka na chleb i pizzę 1 kg
Bread Mix Bezgluten to oryginalna kompozycja składników, z której można przygotować apetyczny chleb bezglutenowy lub spód do bezglutenowej pizzy. Mieszanka Bread Mix Bezgluten to dobry sposób na wzbogacenie codziennej diety bez glutenu. Osoby, które unikają glutenu nie muszą rezygnować ze smaku domowej pizzy oraz chrupiącego chleba. Na bazie Bread Mix Bezgluten można przygotowac także apetyczne bułeczki oraz ciasto drożdżowe.
Sposób użycia/Zastosowanie:
Chleb: 500g mieszanki Bread Mix Bezgluten, 1 i 1/3 łyżeczki soli (10 g), 1 łyżka cukru (15 g), 500 ml letniej wody, 15 g drożdży świeżych lub 7 g drożdży suszonych, 3 łyżki oleju + do posmarowania.
Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przełożyć do posmarowanej olejem foremki (28 x 9 cm), wyrównać powierzchnię, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 45 min. Piekarnik nagrzać do 200°C z ułożonym na dnie naczyniem z wodą. Wyrośnięte ciasto posmarować delikatnie olejem, umieścić w piekarniku i piec ok. 50 min (bez termoobiegu). Po upieczeniu chleb wyciągnąć z foremki, ostudzić, przechowywać pod przykryciem.
Chleb z automatu - piec na programie ok 3,5 h .
Pizza: 250 g mieszanki Bread Mix Bezgluten, 3 łyżeczki soli (5 g), 1 łyżki cukru (7 g), 200 ml letniej wody,10 g drożdży świeżych lub 5 g drożdży suszonych, 2 łyżki oleju.
Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 30 min. Wyrośnięte ciasto rozwałkować lub uformować na cienki placek za pomocą rąk posmarowanych olejem, ułożyć ulubione dodatki i piec przez ok. 30 min w temp. 200°C (bez termoobiegu).