-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
ALGI MORSKIE SUSZONE - SAŁATKOWY MIX BIO 25 g - PORTO MUINOS
Symbol:
8437001476022
12.00
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Duża dostępność 130 szt. |
Waga | 0.03 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 8437001476022 |
Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatki. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, jajecznicy, gulaszu czy ciasta lub jako przystawka do RYB i owoców morza, a także jako składnik ryżu czy makaronu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 5 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 5 minut. Po namoczeniu sałatka powiększa objętość do trzynastu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 989 kJ/237 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 17,3 g
w tym cukry: <0,5 g <br/>Błonnik: 31 g
Białko: 23 g
Sól: 4,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatki. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, jajecznicy, gulaszu czy ciasta lub jako przystawka do RYB i owoców morza, a także jako składnik ryżu czy makaronu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 5 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 5 minut. Po namoczeniu sałatka powiększa objętość do trzynastu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 989 kJ/237 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 17,3 g
w tym cukry: <0,5 g <br/>Błonnik: 31 g
Białko: 23 g
Sól: 4,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia | Hiszpania |
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 1 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 17.70 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 4.50 |
Masa netto (g) | 25 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 159 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 10.20 |
Producent | PORTO MUINOS (algi morskie) |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Hiszpania |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
Producent - nazwa i adres | PORTO-MUINOS. S.L.. POL. O ACEVEDO. PARCELA 14. 15185 CERCEDA |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.