• Kategorie
  • AGAR AGAR 500G Substancja żelująca SWOJSKA PIWNICZKA

Symbol: 5902751321180
55.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.55 kg

Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl

Zostaw telefon

Agar Agar - jest to biały proszek uzyskiwany w procesie przetwórstwa krasnorostów ( wodorostów) pochodzenia naturalnego. Krasnorosty naturalnie rosną na skałach morskich u wybrzeży Japonii na głębokości do 30 metrów, pozyskiwane są specjalnymi hakami z brzegów lub przez płetwonurków. Pobrane wodorosty wystawiane są na działanie promieni słonecznych i w tym procesie schną i wybielają się, następnie susz z krasnorostów jest gotowany do uzyskania żelowej struktury, która po osuszeniu formowana jest w bloki. Bloki następnie kilkukrotnie są zamrażane i rozmrażane przez co półprodukt traci smak swoisty wodorostów i słonej wody, po osuszeniu na dalszym etapie produkcji przetwarzany jest na znany nam proszek, który wykorzystywany jest w kuchni jako środek do żelowania. Agar Agar charakteryzuje się większą własnością żelowania niż żelatyny odzwierzęce. doskonale rozpuszcza się w gorącej wodzie a swoje właściwości żelujące uzyskuje po ostudzeniu. Sprawdza się w produkcji słodyczy, galaretek, sosów zup.
Wydajność żelująca agar agar to 1dkg/1 litr wody.  <?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

MASA NETTO::
Masa netto: 500g
SKŁDNIKI::
agar agar
KRAJ POCHODZENIA::
WŁOCHY
Wysyłaj do Empik Marketplace:
1
Klasa logistyczna EmpikPlace:
brak klasy logistycznej
KONSERWANTY::
Produkt Bez Konserwantów
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g::
Wartość energetyczna: 720kJ/172kcal
TŁUSZCZE::
tłuszcz: mniej niż 0,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
WĘGLOWODANY::
węglowodany: 0,4g w tym cukry: 0,0g
BIAŁKO::
białko: mniej niż 0,1g
SÓL::
Sól: 0,0g
BŁONNIK::
Błonnik: 86,0g
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM::
Najlepiej spożyć przed końcem: 06.2027
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.