• AGAR AGAR 100G Substancja żelująca żelatyna SWOJSKA PIWNICZKA

Symbol: 5902751320459
12.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.115 kg

Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl

Zostaw telefon

Agar Agar jest to substancja żelująca, można powiedzieć że jest to żelatyna roślinna otrzymywana z wodorostów morskich, wyśmienicie nadająca się do sporządzania galaretek, deserów owocowych, warzywnych itp. Agar Agar jest bardziej zdrowy niż żelatyna odzwierzęca, dodatkowo bardziej wydajny, zawiera 80%błonnika. Głównym składnikiem Agaru jest cukier rodzaju galaktoza, który jest trudno przyswajalny przez organizm człowieka, dlatego jest praktycznie obojętny dla naszego organizmu. Substancja nie posiada zapachu ani smaku przez co nie zmienia smaku przygotowywanych potraw. Agar bardzo dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie w temperaturze od 90-100stC po przestudzeniu już w temperaturze 40-50stC zaczyna gęstnieć i żelować.
Stosowanie 1dkg /1 litr wody;<?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

MASA NETTO::
Masa netto: 100g
SKŁDNIKI::
agar agar
KRAJ POCHODZENIA::
WŁOCHY
Wysyłaj do Empik Marketplace:
1
Klasa logistyczna EmpikPlace:
brak klasy logistycznej
KONSERWANTY::
Produkt Bez Konserwantów
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g::
Wartość energetyczna: 720kJ/172kcal
TŁUSZCZE::
tłuszcz: mniej niż 0,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
WĘGLOWODANY::
węglowodany: 0,4g w tym cukry: 0,0g
BIAŁKO::
białko: mniej niż 0,1g
SÓL::
Sól: 0,0g
BŁONNIK::
Błonnik: 86,0g
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM::
Najlepiej spożyć przed końcem: 06.2027
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.