-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
Skrobia TAPIOKA Granulat - zagęstnik 250g Swojska Piwniczka
6.00
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Mało 8 szt. |
Waga | 0.27 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902751321593 |
Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl
Zostaw telefon |
Tapioka to skrobia pozyskiwana z bulwy manioku. Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie od dawna ceniona jest za swoje odżywcze i lekkostrawne właściwości. Charakteryzuje się neutralnym smakiem, jest bezzapachowa, dlatego doskonale nadaje się do dań słodkich i słonych. Tapioka znalazła liczne zastosowanie w kuchni, jako zagęstnik do zup i sosów, jako składnik deserów, budyniów, puddingów, naleśników. Po ugotowaniu kulki skrobi pęcznieją i stają się przezroczyste.
Sposób przygotowania: tapiokę wypłukać, namoczyć najlepiej w mleku ok. 20 min., następnie w tym samym płynie ugotować do miękkości na bardzo małym ogniu, stale mieszając.
MASA NETTO: | Masa netto: 250g |
SKŁDNIKI: | Tapioka skrobia z manioku |
KRAJ POCHODZENIA: | Tajlandia |
Wysyłaj do Empik Marketplace | 1 |
Klasa logistyczna EmpikPlace | brak klasy logistycznej |
KONSERWANTY: | Produkt Bez Konserwantów |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: | Wartość energetyczna: 1499 kJ / 358 kcal |
TŁUSZCZE: | Tłuszcz: 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g |
WĘGLOWODANY: | Węglowodany: 89g w tym cukry: 3g |
BIAŁKO: | Białko: 0g |
SÓL: | Sól: 0g |
BŁONNIK: | Błonnik: 0g |
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM: | Najlepiej spożyć przed końcem: 05.2025 |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.