Chleb zmieniający życie - Mieszanka do przygotowania Ketogenicznego, wegańskiego, białkowego chleba bez zbóż, glutenu i bez dodatku cukru - jest to produkt o obniżonej zawartości węgloiwdanów ( o ponad 85%) Zawiera tylko naturalnie występujące cukry.
Włściwośći:
- Keto, wege, proteinowy, bez zbóż i glutenu,
- dodaj tylko wodę
-100% naturalnych składników
- bez dodatku cukru
-odpowiedni dla wegan
- żródło białka
Przygotowanie- dodaj tylko 400ml wody!!!
- Olej kokosowy zawarty w opakowaniu rozpuścić, np zanurzając zamkniętą zaszetkę w gorącej wodzie.
- Sypkie składniki umieść w misce, dodaj rozpuszczony olej kokosowy oraz 400ml gorącej wody i delikatnie wymieszaj masę łyżką.
- Odczekaj min. 10 minut, aż mieszanka wchłonie wodę i zgęsnieje.
- Wyrabiaj ciasto, dokładnie mieszając składniki, aż masa będzie odchodziła od dłoni. możesz robić ciasto ręcznie lub za pomocą łopatki lub robota z hakami.
- Podłużną, małą formę do pieczenia ( np, małą keksówkę), posmaruj olejem kokosowym i oprósz mąką.
- Ciasto przekładaj do formy warstwami, szczelnie dociskając i wyrównując masę.
- Wstaw do nagrzanego do 180stC piekarnika i piecz przez 50 minut, używając grzałki góra-dół.
- Wyjmij gorący chleb z foremki, obróć go i umieść na blaszce do pieczenia, tak aby spodnia część znajdowała się teraz na górze, piecz w temperaturze 180 stC przez około 15 minut do zarumienienia się całego chleba.
- Wyjmij chleb z piekarnika i odstaw do wystudzenia na minimum 2 godziny.
Składniki: pestki słonecznika, len mielony odtłuszczony, olej kokosowy, nasiona sezamu, pestki dyni, nasiona słodkiej bazylii, migdały, ziarna lnu, mąka kokosowa, sól himalajska różowa, babka jajowata.